Zaječí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí kotlety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10215 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Marmeláda šípková |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno červené |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 266,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Jablka, Sůl, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda šípková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Zaječí hřbet odblaníme, omyjeme a po délce vyřízneme maso, které nakrájíme na kotlety. Naklepeme je a křížem protkneme slaninou. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zprudka opečeme na másle - ne zcela propečeme. |
2 | Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, přidáme worcester a kapku citronové šťávy. Vše svaříme. |
3 | Do vykrojených půlek jablek dáme šípkovou marmeládu, podusíme a obložíme jimi kotlety, které nakonec přelijeme šťávou. |