Lovecký špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lovecký špíz
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
10 ks | Jalovec |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Slanina vepřová |
400 g | Srnčí plec |
1 kávová lžička | Sůl |
20 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lovecký špíz postup přípravy receptu:
1 | Na špíz střídavě napichujeme kousky omytého masa, slaninu, žampiony, nakrájenou červenou papriku a cibuli. |
2 | Vše osolíme, opepříme, okořeníme roztlučeným jalovcem a čerstvým rozmarýnem. |
3 | Nakonec špízy pokapeme olejem a zprudka grilujeme. |
Poznámka
Můžeme použít maso z jakékoliv zvěřiny.