Recept

Polpety v rajské omáčce

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10217
Kategorie: Maso

Ingredience

0,3 stroužek Česnek
1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Hovězí maso mleté
4 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 hrst Petržel - nať
0,5 l Rajčatová šťáva
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
4% Sacharidy 15 g
11% Tuky 9 g
15% Sodík 310 mg
55% Bílkoviny 31 g

Polpety v rajské omáčce postup přípravy receptu:

1

Mleté maso smícháme s navlhčenou žemlí, vejcem, nasekanou petrželovou natí, utřeným česnekem, citronovou kůrou a špetkou roztlučeného nového koření. Směs necháme v chladničce asi 20 minut odpočinout.

2

Potom ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků. Smažíme je na oleji po obou stranách. Olej slijeme, přidáme rajčatovou šťávu a zvolna dusíme asi 10 minut. Nakonec omáčku dochutíme cukrem a octem.

3

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept