Omáčka Madeira - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Madeira
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1022 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
30 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
3 dl | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
8 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
70 g | Šunka dušená |
1 dl | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 17,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 46g |
Vitamín A | 273,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Madeira postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme šunku, mrkev, půlku petržele a stroužek česneku. Vše osmažíme do červena na másle v pánvi. |
2 | Za stálého míchání zapražíme moukou a vmícháme hovězí vývar a víno. Přidáme 8 kuliček pepře. |
3 | Necháme vařit asi 30 minut, potom z povrchu omáčky odstraníme omastek a přecedíme. |