Jednoduchý recept

Omáčka Madeira

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1022
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
3 dl Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
8 ks Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
70 g Šunka dušená
1 dl Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 600kJ
18% Sacharidy 65 g
14% Tuky 11 g
12% Sodík 242 mg
27% Bílkoviny 15 g

Omáčka Madeira postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme šunku, mrkev, půlku petržele a stroužek česneku. Vše osmažíme do červena na másle v pánvi.

2

Za stálého míchání zapražíme moukou a vmícháme hovězí vývar a víno. Přidáme 8 kuliček pepře.

3

Necháme vařit asi 30 minut, potom z povrchu omáčky odstraníme omastek a přecedíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept