Jednoduchý recept

Fenyklový salát s krevetami

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10221
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Fenykl sladký - hlíza
2 ks Jablka
0,1 l Jogurt bílý
100 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 690kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 9 g
5% Sodík 105 mg
15% Bílkoviny 8 g

Fenyklový salát s krevetami postup přípravy receptu:

1

Omytý fenykl očistíme, okrájíme listy, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky.

2

Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a smícháme s fenkylem. Vše zalijeme marinádou z oleje, octa, soli a pepře. Necháme dobře uležet.

3

Krevety smícháme s bílým jogurtem, přimícháme do směsi fenyklu s jablky a vše upravíme na misku vyloženou salátovými listy.

4

Pokrm posypeme natrhanou fenyklovou natí. Salát podáváme vychlazený.

Poznámka

Použijeme předvařené krevety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept