Salát ze šneků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze šneků
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10222 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Křen |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Šalotka |
1 balení | Sterilovaní šneci v hovězím bujonu |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 830,4mg |
Vláknina | 924,0mg |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Křen, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej salátový, Pepř černý mletý, Sterilovaní šneci v hovězím bujonu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze šneků postup přípravy receptu:
1 | Šneky omyjeme ve studené vodě a spolu s bílým vínem, bobkovým listem a tymiánem je vaříme 10 minut. Necháme vychladnout. |
2 | Potom šneky nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády z octa, oleje, soli, pepře a jemně nakrájené šalotky. Necháme dobře uležet. |
3 | Nakonec salát posypeme nasekanými vejci uvařenými natvrdo. |
4 | Salát podáváme se strouhaným křenem. |