Jednoduchý recept

Vejce s mozečkem v hrnku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10225
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
150 g Telecí mozek
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 941kJ
1% Sacharidy 2 g
26% Tuky 19 g
10% Sodík 198 mg
20% Bílkoviny 11 g

Vejce s mozečkem v hrnku postup přípravy receptu:

1

Telecí mozeček omyjeme, odblaníme a jemně nakrájíme.

2

Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a osmažíme spolu s mozečkem na másle, vše osolíme a opepříme.

3

Hrnky vymažeme ztuhlým máslem. Do každého dáme mozeček, rozklepneme 1 vejce, přikryjeme a ve vodní lázni vaříme dokud bílek neztuhne.

4

Povrch posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme v hrnku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept