Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10226

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 hrst Kopr čerstvý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
5 ks Pepř černý celý
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
1 dl Víno bílé
1000 g Úhoř říční

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 176kJ
11% Sacharidy 40 g
72% Tuky 54 g
5% Sodík 97 mg
59% Bílkoviny 33 g

Úhoř na kopru postup přípravy receptu:

1

Úhoře vykucháme, stáhneme z kůže a nakrájíme na 8cm velké špalíky. Vložíme je do vroucí vody, do které jsme přidali trochu vína, ocet, kopr, bobkový list a pepř. Necháme táhnout asi 15 minut.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem (1/2 l) a necháme přejít varem. Potom přidáme nasekaný kopr, zahustíme smetanou a žloutkem a vložíme špalíky úhoře. Necháme ještě táhnout.

3

Nakonec omáčku posypeme koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept