Úhoř na kopru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na kopru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10226 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 hrst | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 ks | Pepř černý celý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 263,8mg |
Draslík | 678,3mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na kopru postup přípravy receptu:
1 | Úhoře vykucháme, stáhneme z kůže a nakrájíme na 8cm velké špalíky. Vložíme je do vroucí vody, do které jsme přidali trochu vína, ocet, kopr, bobkový list a pepř. Necháme táhnout asi 15 minut. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem (1/2 l) a necháme přejít varem. Potom přidáme nasekaný kopr, zahustíme smetanou a žloutkem a vložíme špalíky úhoře. Necháme ještě táhnout. |
3 | Nakonec omáčku posypeme koprem. |