Šneci na štýrský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šneci na štýrský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10228 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 ks | Kerblík |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
1 balení | Sterilovaní šneci v hovězím bujonu |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
0,4 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 264,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 622,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kerblík, Pepř bílý, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sterilovaní šneci v hovězím bujonu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šneci na štýrský způsob postup přípravy receptu:
1 | Šneky z konzervy necháme okapat. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo, rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, zpěníme jemně nasekanou petrželku a cibuli a přidáme strouhanku. Do směsi vložíme šneky a dobře je osmažíme. |
3 | Potom přilijeme víno, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kerblík a tymián. Vše dobře povaříme. |
4 | Šneky podáváme s čerstvým selským chlebem. |