Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1023
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

500 g Borůvky
50 g Cukr krupice
20 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
15 g Solamyl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 836kJ
10% Sacharidy 37 g
8% Tuky 6 g
0% Sodík 2 mg
5% Bílkoviny 3 g

Žahour postup přípravy receptu:

1

Cukr nasypeme do nádoby, pokropíme asi 2 lžícemi vody a přivedeme do varu.

2

Jakmile začne cukr perlit, přisypeme do něho čisté borůvky a necháme zlehka povařit tak, aby nám borůvky zůstaly nerozvařené.

3

Potom přidáme máslo, zalijeme mlékem, ve kterém jsme si předem rozmíchali moučku.

4

Povařená omáčka by měla být k lívancům a vdolkům hustší, jinak jen zahoustlá. Pokud ji chceme mít řidší, tak ředíme mlékem a tou poléváme ovocné či kynuté knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept