Žabí stehýnka s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žabí stehýnka s bylinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10230 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kerblík |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
16 ks | Žabí stehýnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 6g |
Vláknina | 449,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 20,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kerblík, Pažitka, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žabí stehýnka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žabí stehýnka s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Stehýnka omyjeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli uležet. |
2 | Stehýnka osušíme a opečeme na másle. Na zbylém tuku opražíme nakrájenou šalotku, přidáme nasekanou petrželku, pažitku a kerblík a vše zředíme bílým vínem. |
3 | Šťávu nalijeme na stehýnka a podáváme. |