Recept

Šťáva k telecímu masu

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10235
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 ks Cibule
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Telecí kosti
100 g Telecí plec
50 g Tuk
0,1 l Víno bílé
0,5 l Vývar z hovězích kostí
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 051kJ
1% Sacharidy 4 g
28% Tuky 21 g
24% Sodík 481 mg
18% Bílkoviny 10 g

Šťáva k telecímu masu postup přípravy receptu:

1

Nasekané kosti a nakrájené maso osmahneme na pekáčku v troubě dohněda - často obracíme.

2

Tuk slijeme, přidáme kousek másla, nakrájenou zeleninu, cibuli a vše krátce osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dobře provaříme.

3

Šťávu zdecíme a ještě povaříme, popřípadě sebereme z povrchu tuk.

Poznámka

Můžeme použít odřezky z telecího masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept