Maso s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso s bylinkami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10238 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 l | Bešamel |
100 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Estragon |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Kerblík |
1 špetka | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Řeřicha |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 95,7mg |
Draslík | 463,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Citrony, Estragon, Kerblík, Majoránka, Olej stolní, Řeřicha, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a na oleji osmažíme dozlatova. |
2 | Omyté maso zbavíme šlach a blan, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme 4 lžíce vody. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě asi 45 minut. |
3 | Nasekané žampiony a bylinky krátce osmahneme na másle, zalijeme 1/2 l bešamelu a přidáme k masu. Dochutíme citronovou šťávou a dusíme doměkka. |
4 | Podáváme s těstovinami. |