Pražské čokoládovky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražské čokoládovky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1024 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
125 g | Čokoláda hořká |
250 g | Cukr moučkový |
125 g | Mandle |
125 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 164,1mg |
Draslík | 171,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražské čokoládovky postup přípravy receptu:
1 | Společně ušleháme máslo, prosátý cukr a žloutky. |
2 | Vmícháme nastrouhané oloupané mandle, utlučenou jemnou čokoládu a mouku. |
3 | Zpracujeme na cukrem posypaném vále v těsto, ze kterého pak vykrajujeme placičky, srdíčka, kolečka apod. |
4 | Klademe na plech, který nejprve potřeme voskem a usušíme (upečeme)v troubě při mírné teplotě. |
5 | Je možné je také potřít čokoládovým nebo růžovým ledem (glazurou) a můžeme je pak použít na vánoční stromeček. |