Recept

Telecí mozeček s citronem

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10240
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř bílý
4 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Telecí mozek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 102kJ
8% Sacharidy 30 g
43% Tuky 32 g
20% Sodík 395 mg
55% Bílkoviny 31 g

Telecí mozeček s citronem postup přípravy receptu:

1

Omyté a odblaněné mozečky krátce povaříme v malém množství osolené vody s pepřem, octem a kroužky cibule. Mozečky vyjmeme, necháme okapat a upravíme je na nahřátou mísu.

2

Na pánvi zahřejeme máslo, až začne hnědnout. Přidáme lžičku octa, špetku bílého pepře, sůl a šťávu z půlky citronu. Vzniklou směsí mozečky přelijeme.

3

Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept