Dušený telecí mozeček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený telecí mozeček
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10241 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Cibule |
70 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Telecí mozek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 806,9mg |
---|---|
Cholesterol | 4g |
Draslík | 808,9mg |
Vláknina | 390,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř bílý, Sůl, Telecí mozek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený telecí mozeček postup přípravy receptu:
1 | Omyté, odblaněné a osušené mozečky nakrájíme na malé kousky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidáme připravené mozečky, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce podusíme. |
3 | Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |