Zadělávaný telecí mozeček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávaný telecí mozeček
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10242 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Telecí mozek |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 4g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Muškátový květ, Pepř bílý, Pepř černý celý, Sůl, Telecí mozek, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávaný telecí mozeček postup přípravy receptu:
1 | Omyté a odblaněné mozečky povaříme v osolené vodě s trochou octa, pepřem, bobkovým listem a kroužky cibule. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru z mozečků a přidáme špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu. |
3 | Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme je na másle a přidáme do omáčky. Krátce vše převaříme. |
4 | Mozečky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. |