Recept

Zadělávaný telecí mozeček

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10242
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citrony
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř bílý
4 ks Pepř černý celý
1 špetka Sůl
2 ks Telecí mozek
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 241kJ
10% Sacharidy 37 g
43% Tuky 32 g
20% Sodík 396 mg
57% Bílkoviny 32 g

Zadělávaný telecí mozeček postup přípravy receptu:

1

Omyté a odblaněné mozečky povaříme v osolené vodě s trochou octa, pepřem, bobkovým listem a kroužky cibule.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru z mozečků a přidáme špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu.

3

Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme je na másle a přidáme do omáčky. Krátce vše převaříme.

4

Mozečky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept