Recept

Telecí brzlík se žampiony

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10243

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Telecí brzlík
0,1 l Vývar z hovězích kostí
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 634kJ
1% Sacharidy 3 g
28% Tuky 21 g
17% Sodík 338 mg
82% Bílkoviny 46 g

Telecí brzlík se žampiony postup přípravy receptu:

1

Brzlíky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a poprášíme moukou. Z obou stran je opečeme na másle dozlatova. Brzlíky vyjmeme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě.

2

Ve výpeku osmažíme žampiony nakrájené na plátky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Zalijeme 1/8 l vývaru z kostí a krátce povaříme.

3

Na talířích přelijeme brzlík šťávou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou.

4

Podáváme se šafránovou rýží a listovými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept