Telecí brzlík se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlík se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10243 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Telecí brzlík |
0,1 l | Vývar z hovězích kostí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 644,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Telecí brzlík, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlík se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Brzlíky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a poprášíme moukou. Z obou stran je opečeme na másle dozlatova. Brzlíky vyjmeme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě. |
2 | Ve výpeku osmažíme žampiony nakrájené na plátky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Zalijeme 1/8 l vývaru z kostí a krátce povaříme. |
3 | Na talířích přelijeme brzlík šťávou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme se šafránovou rýží a listovými saláty. |