Jednoduchý recept

Telecí hlava smažená

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10244
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
100 ml Olej stolní
5 ks Pepř černý celý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
0,5 ks Telecí hlava
1 ks Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 398kJ
12% Sacharidy 45 g
50% Tuky 38 g
17% Sodík 341 mg
44% Bílkoviny 25 g

Telecí hlava smažená postup přípravy receptu:

1

Očištěnou telecí hlavu uvaříme doměkka spolu s octem, zeleninou a kořením a potom ji vložíme na chvíli do studené vody.

2

Maso z hlavy obereme, necháme okapat a nakrájíme na stejné kousky. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejci a ve strouhance. Porce smažíme v horkém oleji dozlatova.

3

Podáváme s bramborovým nebo hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept