Vepřová hlava vařená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová hlava vařená
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10246 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
0,5 ks | Vepřová hlava |
950 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 63,3mg |
Draslík | 967,5mg |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Křen, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Vepřová hlava, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová hlava vařená postup přípravy receptu:
1 | Hlavu očistíme od štětin a omyjeme. Vložíme ji do osolené vody spolu s octem, pepřem, tymiánem, bobkovým listem, česnekem, nakrájenou zeleninou a cibulí. Vše vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. |
2 | Měkké maso vyjmeme, obereme a rozdělíme na kousky. Jazyk sloupneme, nakrájíme na plátky a vše přelijeme trochou vývaru. |
3 | Podáváme s nastrouhaným křenem a s vařenými bramborami. |