Jednoduchý recept

Srnčí řízky smažené

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10250
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
0,3 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
4 polévková lžíce Marmeláda šípková
80 g Máslo čerstvé
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
640 g Srnčí kýta
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 155kJ
8% Sacharidy 30 g
63% Tuky 47 g
11% Sodík 213 mg
91% Bílkoviny 51 g

Srnčí řízky smažené postup přípravy receptu:

1

Srnčí kýtu nakrájíme na řízky, okraje nařízneme a naklepané maso naložíme na 20 minut do marinády.

2

Marinádu připravíme smícháním 2 lžic oleje s rozemnutým bobkovým listem, tymiánem, kroužky cibule, pepřem a citronovou šťávou.

3

Řízky vyjmeme a necháme okapat. Maso osolíme, namočíme do rozpuštěného másla a obalíme je ve strouhance. Připravené řízky smažíme na horkém tuku po obou stranách dozlatova.

4

Podáváme obložené plátky pomeranče a šípkovou marmeládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept