Srnčí řízky smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky smažené
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10250 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Marmeláda šípková |
80 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
640 g | Srnčí kýta |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 277,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 823,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Olej stolní, Pomeranče, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda šípková, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky smažené postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu nakrájíme na řízky, okraje nařízneme a naklepané maso naložíme na 20 minut do marinády. |
2 | Marinádu připravíme smícháním 2 lžic oleje s rozemnutým bobkovým listem, tymiánem, kroužky cibule, pepřem a citronovou šťávou. |
3 | Řízky vyjmeme a necháme okapat. Maso osolíme, namočíme do rozpuštěného másla a obalíme je ve strouhance. Připravené řízky smažíme na horkém tuku po obou stranách dozlatova. |
4 | Podáváme obložené plátky pomeranče a šípkovou marmeládou. |