Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10251
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Martell cognac
80 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
200 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
640 g Srnčí kýta
1 špetka Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 863kJ
1% Sacharidy 4 g
63% Tuky 47 g
39% Sodík 785 mg
104% Bílkoviny 58 g

Nenazvaný 4 postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízneme, maso naklepeme a protkneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

2

Připravené řízky rychle opečeme na másle po obou stranách. Maso vyjmeme a na zbytku másla osmahneme žampiony nakrájené na plátky, osolíme je, opepříme a ochutíme koriandrem a citronovou šťávou. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme smetanu a vývar. Vše krátce povaříme, ochutíme koňakem a omáčku nalijeme na maso.

3

Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

4

Podáváme s nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept