Nenazvaný 4 - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nenazvaný 4
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10251 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
80 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
200 g | Slanina vepřová |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
640 g | Srnčí kýta |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 63,7mg |
Draslík | 513,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Srnčí kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nenazvaný 4 postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízneme, maso naklepeme a protkneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. |
2 | Připravené řízky rychle opečeme na másle po obou stranách. Maso vyjmeme a na zbytku másla osmahneme žampiony nakrájené na plátky, osolíme je, opepříme a ochutíme koriandrem a citronovou šťávou. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme smetanu a vývar. Vše krátce povaříme, ochutíme koňakem a omáčku nalijeme na maso. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s nudlemi. |