Recept

Srnčí steak v pepřové omáčce

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10252
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Jalovec
1 polévková lžíce Martell cognac
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
20 ks Pepř černý celý
2 ks Šalotka
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
640 g Srnčí kýta
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,018 kcal
Kilojoule 4 260kJ
44% Sacharidy 157 g
34% Tuky 26 g
12% Sodík 243 mg
135% Bílkoviny 76 g

Srnčí steak v pepřové omáčce postup přípravy receptu:

1

Z omyté kýty nakrájíme steaky na prst tlusté. Osolíme je a obalíme po obou stranách v tlučeném pepři. Maso rychle opečeme na másle a vyjmeme.

2

Na zbytku tuku zpěníme šalotku s tlučeným jalovcem, zaprášíme moukou, přilijeme koňak, smetanu a šťávu z masa. Vše povaříme asi 3 minuty. Šťávu nalijeme na steaky.

3

Podáváme s bramborovou slámou a dušenými jablky s rybízovou náplní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept