Kančí hřbet podle fořta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí hřbet podle fořta
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10254 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Hrušky |
4 ks | Jalovec |
1000 g | Kančí maso |
2 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
150 g | Lišky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 159,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrušky, Kančí maso, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kompot brusinkový, Lišky čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí hřbet podle fořta postup přípravy receptu:
1 | Omytý, očištěný a odblaněný kančí hřbet potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem. |
2 | Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme maso a podlijeme trochou vody. Pečeme v horké troubě vrchní stranou dolů, potom maso obrátíme a za občasného polévání šťávou dopečeme. Upečený hřbet vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Ve vypečené šťávě osmahneme slaninu, cibuli a houby. Vše osolíme, opepříme a hotovou směsí obložíme pečeni. |
4 | Podáváme s dušenými hruškami, na které položíme lžičku brusinek. |
5 | Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety. |