Koroptve ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptve ve slanině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10255 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
4 ks | Koroptev |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 106,9mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptve ve slanině postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a omyté koroptve osušíme a vně i uvnitř je potřeme solí a pepřem. Každou koroptev zabalíme do velkého plátu slaniny, svážeme a pečeme asi 30 minut. Během pečení je poléváme vypečeným tukem. |
2 | Měkké koroptve vyjmeme, odstraníme motouz a maso nakrájíme na čtvrtky. |
3 | Přebytečný tuk slijeme, nahradíme jej máslem, svaříme s vodou (nebo vývarem) a přecedíme na koroptve. |
4 | Podáváme s červeným zelím, s čočkou nebo s čočkovým salátem. Ozdobíme brusinkovou nebo šípkovou marmeládou. |