Steak ze zvěřiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak ze zvěřiny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10256 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
0,3 ks | Citrony |
2 ks | Jablka |
4 ks | Jalovec |
4 kávová lžička | Kompot brusinkový |
0,5 l | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
640 g | Srnčí kýta |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 336,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citrony, Jablka, Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kompot brusinkový, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak ze zvěřiny postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu nakrájíme na steaky, protkneme slaninou a naložíme do oleje smíchaného s pepřem, drceným jalovcem, rozmarýnem, tymiánem, worcesterem a citronovou šťávou. Maso marinujeme alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. |
2 | Steaky necháme okapat, osolíme je a zprudka grilujeme po obou stranách tak, aby maso uvnitř zůstalo krvavé. |
3 | Podáváme s grilovanými plátky jablek, ozdobenými brusinkami. |
4 | Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety a lišky dušené na másle. |