Recept

Jehněčí kýta na špízu

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10258

Ingredience

1 ks Jehněčí kýta
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Tymián čerstvý
0,5 l Vývar z hovězích kostí
3 stroužek Česnek
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 784kJ
2% Sacharidy 7 g
19% Tuky 15 g
47% Sodík 944 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jehněčí kýta na špízu postup přípravy receptu:

1

Omyté a odblaněné maso potřeme solí, pepřem a olivovým olejem Upevníme je na špíz.

2

Trochu grilovacího uhlí posuneme stranou a na volné místo položíme pánev na odkapávání tuku. Do pánve dáme vývar, česnek, tymián, šalvěj a rozmarýn. Špíz s pečení upevníme nad pánev.

3

Maso během pečení často potíráme šťávou z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept