Jehněčí kýta na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta na špízu
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10258 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Jehněčí kýta |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 22,8mg |
Draslík | 704,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta na špízu postup přípravy receptu:
1 | Omyté a odblaněné maso potřeme solí, pepřem a olivovým olejem Upevníme je na špíz. |
2 | Trochu grilovacího uhlí posuneme stranou a na volné místo položíme pánev na odkapávání tuku. Do pánve dáme vývar, česnek, tymián, šalvěj a rozmarýn. Špíz s pečení upevníme nad pánev. |
3 | Maso během pečení často potíráme šťávou z pánve. |