Macek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Macek
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1026 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 ks | Jablka |
2 dl | Mléko polotučné |
4 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 209kJ
12% Sacharidy 43 g
7% Tuky 5 g
15% Sodík 294 mg
35% Bílkoviny 19 g
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 127,7mg |
Draslík | 971,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Macek postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme syrové brambory a nastrouháme. Zalijeme vařícím mlékem, osolíme, přidáme vejce, můžeme i rozkrájená jablka a tvaroh. |
2 | Důkladně promícháme a vložíme do předem vymazaného pekáče. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě. |