Jednoduchý recept

Tvarohové halušky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 10260
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

400 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh tvrdý
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 790kJ
22% Sacharidy 79 g
29% Tuky 22 g
27% Sodík 547 mg
63% Bílkoviny 36 g

Tvarohové halušky postup přípravy receptu:

1

Z mouky a vajec připravíme těsto, vyválíme je a nakrájíme na halušky (flíčky). Uvaříme je v osolené vodě, ocedíme a necháme okapat.

2

Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme dozlatova, vyjmeme ji a do tuku vložíme halušky - dobře je promícháme.

3

Na mísu upravíme střídavě vrstvu halušek a vrstvu nastrouhaného tvarohu. Povrch posypeme vyškvařenou slaninou.

4

Podáváme s dušeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept