Jednoduchý recept

Polentové noky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10261
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

120 g Máslo čerstvé
250 g Polenta
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 912kJ
13% Sacharidy 46 g
37% Tuky 28 g
44% Sodík 883 mg
13% Bílkoviny 7 g

Polentové noky postup přípravy receptu:

1

Uvedeme do varu 3/4 l vody s 20 g másla. Za stálého míchání vsypeme polentu a vše dusíme asi 20 minut - nepřestáváme míchat, dokud se kaše neodlepuje od okraje kastrolu. Necháme pod pokličkou táhnout ještě 10 minut.

2

Z kaše vykrajujeme lžící noky a klademe je do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 100g másla a ihned podáváme.

3

Vhodnou přílohou je salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept