Jednoduchý recept

Ječné škubánky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 10262
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

400 g Mouka ječná
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 021kJ
21% Sacharidy 76 g
25% Tuky 19 g
26% Sodík 516 mg
25% Bílkoviny 14 g

Ječné škubánky postup přípravy receptu:

1

V kastrole na mírném ohni opražíme mouku dosucha. Naběračkou postupně přidáváme vroucí osolenou vodu, po každé dávce mouku znovu opražíme a rozmačkáme vidličkou. Postup opakujeme, dokud se nevytvoří malé škubánky.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, vypečeným sádlem polijeme škubánky a zamícháme. Vše dusíme pod pokličkou ještě 15 minut.

3

Podáváme se salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept