Okoun na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun na roštu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10265 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Estragon |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Kopr čerstvý |
100 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Okoun říční |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 33,6mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Estragon, Kopr čerstvý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Okoun říční, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun na roštu postup přípravy receptu:
1 | Okouny zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme. Kůži podél páteře nařízneme po obou stranách, ryby osolíme opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Vnitřek okounů vyložíme natrhanou petrželkou, estragoenm a koprem. |
2 | Maso potřeme olejem a na roštu je pomalu opékáme po obou stranách. |
3 | Podáváme s plátky citronu a máslem utřeným s hořčicí. |
4 | Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory. |