Recept

Polévka telecí mozečková

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10266

Ingredience

0,5 ks Cibule
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 g Telecí mozek
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 704kJ
3% Sacharidy 12 g
44% Tuky 33 g
58% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Polévka telecí mozečková postup přípravy receptu:

1

Telecí mozeček přelijeme vroucí vodou, zcedíme, odblaníme a nasekáme nahrubo. Spolu s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou osmažíme mozeček na 30g másla.

2

Z 50g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme mozeček a ještě krátce povaříme. Okořeníme špetkou muškátu, polévku prolisujeme a nakonec zahustíme smetanou a žloutkem.

3

K polévce podáváme kostičky osmažené žemle.

Poznámka

Můžeme použít vývar z telecích kostí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept