Hovězí vývar s vaječnou sedlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s vaječnou sedlinou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10267 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,8 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 159,2mg |
Vláknina | 30,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s vaječnou sedlinou postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozmícháme s mlékem, solí a špetkou muškátu. |
2 | Do malého kastrolu vymazaného máslem nalijeme procezenou směs, kastrol vložíme do vodní lázně a směs necháme táhnout bez vaření v mírně zahřáté troubě, dokud nesedne. Kastrol vložíme do studené vody a směs necháme vychladnout. |
3 | Sedlinu opatrně vyklopíme, nakrájíme na kostičky a ihned přidáme do horké polévky. |