Recept

Polévka ovarová se smetanou

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10268

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 krajíc Chléb celozrnný žitný
0,5 ks Cibule
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
250 g Vepřová hlava
1 ks Vepřové nožičky
5,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 814 kcal
Kilojoule 3 406kJ
4% Sacharidy 13 g
68% Tuky 51 g
32% Sodík 638 mg
129% Bílkoviny 72 g

Polévka ovarová se smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nasekáme na kousky a dáme vařit s 1 1/2l vody. Osolíme, okyselíme octem, přidáme tymián a bobkový list a maso uvaříme doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme a polévku zcedíme. Mouku rozmícháme s vodou, vlijeme do polévky a povaříme 10 minut. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky. Nakonec vlijeme rozmíchanou kyselou smetanu.

3

Podáváme s topinkami z černého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept