Polévka ovarová se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ovarová se smetanou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10268 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
0,5 ks | Cibule |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
250 g | Vepřová hlava |
1 ks | Vepřové nožičky |
5,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 295,8mg |
Draslík | 358,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní), Vepřová hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ovarová se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nasekáme na kousky a dáme vařit s 1 1/2l vody. Osolíme, okyselíme octem, přidáme tymián a bobkový list a maso uvaříme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme a polévku zcedíme. Mouku rozmícháme s vodou, vlijeme do polévky a povaříme 10 minut. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky. Nakonec vlijeme rozmíchanou kyselou smetanu. |
3 | Podáváme s topinkami z černého chleba. |