Jednoduchý recept

Artyčoky s krabím salátem

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10270
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Artyčoky
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 ks Citrony
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 ks Kopr čerstvý
200 g Krabí tyčinky
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 443kJ
33% Sacharidy 118 g
16% Tuky 12 g
55% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 39 g

Artyčoky s krabím salátem postup přípravy receptu:

1

Artyčoky zbavíme vnějších listů a odřežeme špičky a stopky. Z listů odstřihneme horní třetinu. V osolené vodě s citronem uvaříme artyčoky doměkka a necháme je chladnout ve vývaru. Vychladlé vyjmeme, dáme okapat, vytáhneme střední část listů a lžičkou vydlabeme zbytek dřeně.

2

Smícháme kyselou smetanu se solí, pepřem, hořčicí, utřeným česnekem, nasekaným koprem a citronovou šťávou. Směs promícháme s nakrájenými krabími tyčinkami a naplníme jí artyčoky. Navrch položíme čtvrtku vejce natvrdo a snítku kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept