Artyčoky s krabím salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky s krabím salátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10270 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 ks | Kopr čerstvý |
200 g | Krabí tyčinky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 113g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 157,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Krabí tyčinky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky s krabím salátem postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky zbavíme vnějších listů a odřežeme špičky a stopky. Z listů odstřihneme horní třetinu. V osolené vodě s citronem uvaříme artyčoky doměkka a necháme je chladnout ve vývaru. Vychladlé vyjmeme, dáme okapat, vytáhneme střední část listů a lžičkou vydlabeme zbytek dřeně. |
2 | Smícháme kyselou smetanu se solí, pepřem, hořčicí, utřeným česnekem, nasekaným koprem a citronovou šťávou. Směs promícháme s nakrájenými krabími tyčinkami a naplníme jí artyčoky. Navrch položíme čtvrtku vejce natvrdo a snítku kopru. |