Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10271
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,4 l Bešamel
250 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Špenátový protlak mražený
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 033kJ
16% Sacharidy 57 g
27% Tuky 20 g
24% Sodík 488 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zapečené zelené nudle postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vajec, špenátu a soli zaděláme bez přidání vody tužší nudlové těsto. Potřeme je olejem a necháme odpočinout asi 20 minut.

2

Z těsta vyválíme tenkou placku, nakrájíme pruhy široké 10cm a z nich nakrájíme nudle široké 1/2cm. Necháme je oschnout.

3

Nudle uvaříme v osolené vodě s kapkou olivového oleje. Uvařené nudle ocedíme, necháme okapat a smícháme je se šunkou nakrájenou na nudličky, s nastrouhaným sýrem a bešamelem.

4

Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme nudle, posypeme je Parmezánem, pokapeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept