Recept

Bramborák se slaninou a pórkem

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10273

Ingredience

5,5 l Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Pórek
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,423 kcal
Kilojoule 5 954kJ
32% Sacharidy 115 g
103% Tuky 77 g
35% Sodík 697 mg
117% Bílkoviny 66 g

Bramborák se slaninou a pórkem postup přípravy receptu:

1

Mouku s mlékem dohladka rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, muškátový květ a necháme 20 minut odpočinout.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, omytý pórek na kolečka. Na rozehřáté máslo v pánvi dáme slaninu, osmahneme ji do sklovita, přidáme pórek a dusíme doměkka.

3

Na lívanečníku rozpustíme máslo, jamky naplníme těstem a navrch položíme slaninu s pórkem. Placičky smažíme po obou stranách dozlatova.

4

Podáváme ihned polité horkým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept