Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10274

Ingredience

100 g Bazalka
1 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Estragon
100 g Kerblík
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,4 l Víno bílé
1000 g Úhoř říční
100 g Šalotka
100 g Špenát listový čerstvý
100 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 709kJ
11% Sacharidy 38 g
80% Tuky 60 g
14% Sodík 275 mg
77% Bílkoviny 44 g

Úhoř na zeleno postup přípravy receptu:

1

Úhoře vykucháme, omyjeme a nakrájíme na 6cm velké špalíky.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou šalotku, přidáme kousky úhoře a mírně je opečeme.

3

Špenát, bazalku, petrželku, šťovík, kerblík a estragon omyjeme, jemně nasekáme a přidáme k rybám. Vše podusíme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni doměkka. Ryby vyjmeme, vložíme do nahřáté mísy a necháme na teplém místě.

4

Omáčku svaříme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z ohně a zahustíme smetanou a žloutkem.

5

Porce úhoře na míse zalijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept