Lín se smetanou a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín se smetanou a kapary
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10276 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
800 g | Lín |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
5 ks | Šalotka |
0,4 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 717,9mg |
Vláknina | 325,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 123,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapary sterilované, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín se smetanou a kapary postup přípravy receptu:
1 | Omytou rybu potřeme vně i zevnitř solí, pepřem a citronovou šťávou. Obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle. Upečenou rybu vyjmeme a necháme na teplém místě. |
2 | Ve vypečené šťávě osmahneme dosklovita šalotku, zalijeme smetanou, přidáme nasekané kapary, petrželku a citronovou šťávu. Vše povaříme. |
3 | Hotovou omáčku nalijeme na porce lína. |