Jednoduchý recept

Candát po burgundsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10277
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Candát obecný
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 ks Rajčata
4 ks Sardelové řezy
50 g Slanina vepřová
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 884kJ
3% Sacharidy 12 g
37% Tuky 28 g
101% Sodík 2 g
70% Bílkoviny 40 g

Candát po burgundsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné porce ryby prošpikujeme sardelovými řezy a necháme 20 minut marinovat.

2

Marinádu připravíme z citronové šťávy, soli a mleté papriky.

3

Marinované porce obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných bílcích a osmažíme je na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

4

Okapané ryby vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Většinu oleje po smažení slijeme, přidáme kousek másla a osmahneme na něm nakrájenou slaninu. Přimícháme nakrájenou cibuli a papriku. Nakonec přidáme oloupané, nakrájené rajče. Osolíme a okořeníme špetkou papriky a česnekem.

5

Směs nalijeme na ryby, přidáme rozšlehanou smetanu a necháme asi 10 minut dojít v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept