Candát po burgundsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát po burgundsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10277 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Candát obecný |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Rajčata |
4 ks | Sardelové řezy |
50 g | Slanina vepřová |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 75,7mg |
Draslík | 537,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 378,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sardelové řezy, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát po burgundsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce ryby prošpikujeme sardelovými řezy a necháme 20 minut marinovat. |
2 | Marinádu připravíme z citronové šťávy, soli a mleté papriky. |
3 | Marinované porce obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných bílcích a osmažíme je na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. |
4 | Okapané ryby vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Většinu oleje po smažení slijeme, přidáme kousek másla a osmahneme na něm nakrájenou slaninu. Přimícháme nakrájenou cibuli a papriku. Nakonec přidáme oloupané, nakrájené rajče. Osolíme a okořeníme špetkou papriky a česnekem. |
5 | Směs nalijeme na ryby, přidáme rozšlehanou smetanu a necháme asi 10 minut dojít v troubě. |