Recept

Mořský jazyk na bílém víně

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10279

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 ks Citrony
1200 g Mořský jazyk
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 569kJ
2% Sacharidy 7 g
43% Tuky 32 g
23% Sodík 456 mg
110% Bílkoviny 62 g

Mořský jazyk na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Pekáček vymažeme máslem a vysypeme jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.

2

Porce omyté, vykuchané a stažené ryby osolíme, zalijeme bílým vínem a necháme v troubě pod pokličkou zvolna táhnout. Upečené ryby upravíme na horkou mísu.

3

Rozšleháme 4 vejce, dáme je do kastrolu a přimícháme šťávu z ryb a z citronu. Přidáme lžičku Solamylu rozmíchaného s vodou, osolíme a vložíme oříšek másla. Metlou šleháme směs na ohni, dokud nezhoustne.

4

Omáčku nalijeme na teplé porce ryby a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept