Mořský jazyk na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk na bílém víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10279 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
1200 g | Mořský jazyk |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 544,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Pekáček vymažeme máslem a vysypeme jemně nakrájenou cibulí a petrželkou. |
2 | Porce omyté, vykuchané a stažené ryby osolíme, zalijeme bílým vínem a necháme v troubě pod pokličkou zvolna táhnout. Upečené ryby upravíme na horkou mísu. |
3 | Rozšleháme 4 vejce, dáme je do kastrolu a přimícháme šťávu z ryb a z citronu. Přidáme lžičku Solamylu rozmíchaného s vodou, osolíme a vložíme oříšek másla. Metlou šleháme směs na ohni, dokud nezhoustne. |
4 | Omáčku nalijeme na teplé porce ryby a ihned podáváme. |